put

MEDINA PUTNA APOTEKA

Posted on

Kada naš Meda krene na put…

Pre putovanja obavezno mu uvedemo probiotik (Probiodrops, WayaLGG, Multilac) i to 14 dana pred polazak, nastavimo sa davanjem probiotika tokom boravka.

Meda se često žali da mu je muka, često zna i da povrati kada ide na duži put. Mi mu damo tablete Antimetil 1-2 tbl. pred putovanje i sve bude u najboljem redu.

Obavezno koristi zaštitne kreme ili sprej za Sunce sa faktorom 30 do 50. Naš Meda korsiti Avene kozmetiku, narandžastu liniju za normalnu kožu, a njegov rođak belu liniju jer ima osetljivu kožu.

Da bi se zaštitio od neprijatnih “zujalica” komaraca, bubica i drugih insekata Meda koristi repelente. Obično sa sobom nosi Autan family sprej, Finosens sprej ili Mapez sprej kao oprobane i sigurne za primenu na njegovoj nežnoj koži.

Ukoliko se ipak desi da se na koži pojave znaci iritacije Meda preporučuje  Finoderm gel sa umirujućim efektom na kožne promene.

Naš Meda je sklon alergijama pa sa sobom uvek nosi bočicu Xyzal sirupa i dozira ga prema preporuci proizvođača.

Neizbežni deo Medine putne apoteke su svakako i sirupi ili čepići za snižavanje telesne temperature (BlockMaxx, Brufen, Panaterm…).

Kada Meda zaboravi da pije puno vode ili povraća, uvek sa sobom ima i neki od rastvora za oralnu rehidraciju (Orsalit, Humana elektrolyt, Orosal, Rehidran) ili Rehidrata T gel (kao odlično rešenje za tople dane obzirom da ga zamrzne i  liže ga umesto sladoleda).

Kada Medu boli stomak i ima lošije formirane stolice uvedemo mu Probiotic forte 1 caps dnevno.

Naravno, mali vragolan Meda nikada nema mira i sklon je sitnim povredama. Za takve situacije “naoružamo” se 3% hidrogenom za ispiranje rane, Octanisept sprejom, hanzaplastom.

U nadi da Meda a ni Vi ništa od gore navedenog osim zaštitnih krema za sunčanje nećete upotrebiti, želimo Vam ugodno putovanje i lep odmor.